Filter boekrecensies op:
ALLES | GOVERNANCE | ADVIES | ONDERZOEK | COACHING 

Ik schrijf al geruime tijd boekrecensies voor Managementboek over de thema’s governance, advies, onderzoek en coaching, met hier en daar een uitstapje naar een boek met een interessante titel zoals bijvoorbeeld ‘Hoe organiseer je het feest dat niemand wil missen‘. Het betreft niet alleen boeken die gaan over zorg en welzijn, maar zij beslaan de gehele breedte van deze vakgebieden zelf. Dat doe ik enerzijds om op de hoogte te blijven van alle actuele ontwikkelingen op mijn vakgebied en deze te delen met mijn collega’s; anderzijds helpt het schrijven van recensies mij de boeken ook op een andere manier te lezen namelijk voor potentieel geïnteresseerden. Sommige boeken kan ik op mijn beurt gebruiken in mijn adviespraktijk in het kader van governance en/of coaching.

Geavanceerd ChatGPT - Bob van Duuren

Bijna een jaar geleden recenseerde ik ‘Hallo, ik ben ChatGPT’: het eerste Nederlandstalige boek van ChatGPT over ChatGPT, het eerste boek dat ik las dat is geschreven door AI. Nu is er een opvolger: ‘Geavanceerd ChatGPT’ van Bob van Duuren en voorzien van een voorwoord door ChatGTP.

Acquisitie voor professionals - Jan-Willem Seip

Met ‘Acquisitie voor professionals’ belooft Jan-Willem Seip nieuwe inzichten en nieuwe klanten en opdrachten aan professionals met jarenlange ervaring en een imposant portfolio, maar die moeite hebben nieuwe klanten aan zich te binden.

CIO 3.0 - Leiden met digitale transformatie

Wie kent niet de mislukte ICT-projecten die uit de planning liepen, heel veel geld hebben gekost en uiteindelijk niets opleverden? Karin Zwiggelaar en Antoon van Luxemburg zijn duidelijk over de oorzaak: Een organisatie die geen strategie en visie heeft rond digitale transformatie, zal het niet overleven.

Lees meer

Omarm je emoties - Ronald Frederick

‘Living like you mean it’ is een boek van Ronald J. Frederick. Rogier Poels vertaalde het en gaf het de titel: ‘Omarm je emoties’. Een titel die mijns inziens recht doet aan de inhoud van dit boek.

Lees meer

Riet breekt niet - Daisy Buttiens


‘Riet breekt niet’ is een boek over stress en een beetje over negativiteit. Het is geschreven door twee Belgische auteurs, Daisy Buttiens en Kirsten O. Beide zijn werkzaam als psychosociaal preventieadviseurs bij wat wij een Arbodienst zouden noemen; te weten Mensura.

Klootzakken, hufters en eikels - Maxime Rovere

Wat een heerlijke titel vindt u niet? Ik koos ‘Klootzakken, hufters en eikels’ om deze, toch wel provocerende, titel. Immers iedereen krijgt in haar/zijn leven te maken met klootzakken, hufters en of eikels en hun bijbehorend gedrag, dus hoe fijn is het om daar een ‘How to’ handleiding voor bij de hand te hebben?

Afscheuren is het nieuwe doorpakken - Japke D. Bouma

Japke d. Bouma is bekend van haar columns in het NRC, maar ook van haar hilarische boeken met titels als ‘Mag ik even iets tegen je aanhouden’. Zij is wat ik dan noem onze Nationale Jeukexpert. Nu komt ze met een kalender voor 2024: ‘Afscheuren is het nieuwe doorpakken’.

Zo stel je grenzen - Melissa Urban

Bij het bestuderen van het leven van de auteur van ‘Zo stel je grenzen’ krijg je zo nu en dan rode oortjes. Melissa Urban is ex-verslaafde en oprichtster en CEO van Whole30; een programma dat helpt bij het realiseren van veranderingen in 30 dagen. Haar boek gaat – de titel zegt het al – over het stellen van grenzen.

Friendaholic - Elizabeth Day

Het woord Friendaholic deed me denken aan een verslaving. De ondertitel ‘Wat vriendschap je kan leren’ geeft wat mij betreft beter de inhoud weer. Friendaholic is een boek over vriendschap: wat is vriendschap; welke soorten van vriendschap zijn er; wat is je eigen rol in vriendschap en is vriendschap oneindig?