Filter boekrecensies op:
ALLES | GOVERNANCE | ADVIES | ONDERZOEK | COACHING 

Ik schrijf al geruime tijd boekrecensies voor managementboek over de thema’s governance, advies, onderzoek en coaching, met hier en daar een uitstapje naar een boek met een interessante titel zoals bijvoorbeeld Hoe organiseer je het feest dat niemand wil missen. Het betreft niet alleen boeken die gaan over zorg en welzijn maar zij beslaan de gehele breedte van deze vakgebieden zelf. Dat doe ik enerzijds om op de hoogte te blijven van alle actuele ontwikkelingen op mijn vakgebied en deze te delen met mijn collega’s; anderzijds helpt het schrijven van recensies mij de boeken ook op een andere manier te lezen namelijk voor potentieel geïnteresseerden. Sommige boeken kan ik op mijn beurt gebruiken in mijn adviespraktijk in het kader van governance en/of coaching.

Ruzie met liefde - Marije Snippe
Koop dit boek

Marije Snippe heeft een praktische handreiking opgesteld om, in eerste instantie bedoeld om thuis (maar zeker ook geschikt voor op je werk!), beter ruzie te leren maken. Snippe put hiervoor uit ervaringen uit haar praktijk voor systemische therapie.

Lees meer

De Perfectieparadox - Marjon Bohre-den Harder
Koop dit boek
Koop dit boek als e-book

Perfectie bestaat niet. Want wie bepaalt de norm? En wie bepaalt dat het perfect moet zijn? Leg je dat jezelf op? Heb je dat van huis uit meegekregen of heb je een leidinggevende die dat eist? Mooie vragen die, in deze bijzondere tijd waarin we weer gaan opstarten (toch niet terug naar het oude?), ons uitnodigen tot reflectie.

Lees meer

Als het er echt om gaat - Wimjan Bos
Koop dit boek
Koop dit boek als e-book

Tien ervaren bestuurders, politici en topambtenaren delen in ‘Als het er echt om gaat’ verhalen over risicomanagement uit hun werkzame leven met Wimjan Bos.

Lees meer

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters
Koop dit boek
Koop dit boek als e-book

In deze bijzondere tijd resoneren naast covid en pandemie de woorden leiderschap, ethiek en reflectie. Doordat onze maatschappij in zekere zin tot stilstand is gekomen komt er tijd en ruimte vrij om na te denken over de dingen en activiteiten die we deden, doen en straks willen doen.

Lees meer

Reflecteren voor commissarissen en toezichthouders - Yvonne Burger
Koop dit boek
Koop dit boek als e-book

Met reflecteren is niks mis; ook niet voor commissarissen en toezichthouders. In het kader van de governance code zijn deze functionarissen ook periodiek verplicht te reflecteren op hun eigen functioneren; al dan niet met behulp van een externe deskundige.

Lees meer

Executive Teamcoaching in de praktijk - Yvonne Burger
Koop dit boek

Mieke Reidinga en Yvonne Burger staan in dit boek stil bij executive team coaching in de praktijk. Hoe doe je dat nu eigenlijk? Wat zijn daarbij de valkuilen en hoe blijf je fris en helder in dit vak?

Lees meer

Fifty-fifty - Robert Vos
Koop dit boek
Koop dit boek als e-book

Robert Vos biedt in Fifty-fifty interviews met topmannen én topvrouwen en een concreet stappenplan om te komen tot een fifty-fifty. Dat alles ondersteund met wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer

De goede bestuurder - Pieter Wijnsma
Koop dit boek

De titel van dit boek schept verwachtingen. Er staat immers ‘De’ goede bestuurder en niet ‘Een’ goede bestuurder. Nieuwsgierig als ik ben nam ik het ter hand. En ik werd niet teleurgesteld.

Lees meer

Het groot werkvormenboek voor de zorg - Saskia Dirkse
Koop dit boek
Koop dit boek als e-book

In september 2020 schreef ik een lovende recensie over Het groot online werkvormenboek deel 3. Toen werd al een speciale editie voor de Zorg aangekondigd en deze editie is er nu.

Lees meer