Filter boekrecensies op:
ALLES | GOVERNANCE | ADVIES | ONDERZOEK | COACHING 

Ik schrijf al geruime tijd boekrecensies voor Managementboek over de thema’s governance, advies, onderzoek en coaching, met hier en daar een uitstapje naar een boek met een interessante titel zoals bijvoorbeeld ‘Hoe organiseer je het feest dat niemand wil missen‘. Het betreft niet alleen boeken die gaan over zorg en welzijn, maar zij beslaan de gehele breedte van deze vakgebieden zelf. Dat doe ik enerzijds om op de hoogte te blijven van alle actuele ontwikkelingen op mijn vakgebied en deze te delen met mijn collega’s; anderzijds helpt het schrijven van recensies mij de boeken ook op een andere manier te lezen namelijk voor potentieel geïnteresseerden. Sommige boeken kan ik op mijn beurt gebruiken in mijn adviespraktijk in het kader van governance en/of coaching.

Het goede leven - Robert Waldinger

Robert Waldinger en Marc Schule zijn beide hoogleraar psychiatrie aan de Harvard University. Samen geven zij leiding aan het langstlopende onderzoek ter wereld. Dat loopt al 80 jaar inmiddels, en het onderwerp is menselijk geluk.

Omringd door tegenslag - Thomas Erikson

Thomas Erikson is de auteur van de internationale bestseller ‘Omringd door idioten’. Dus ook zijn nieuwe boek, met de minder spannende titel ‘Omringd door tegenslag’, belooft veel spektakel.

Leiden met een leeg hoofd - Casper Jones

Het nieuwe jaar is alweer even onderweg. Onze goede voornemens zijn wellicht alweer onder op de stapel geraakt; ons sportschoolabonnement is ‘zoekgeraakt’, de maand van geen alcohol drinken is (gelukkig?) alweer voorbij en de voorjaarsvakantie is achter de rug. En nu? Leef ik op de automatische piloot? Doe ik mijn werk nog met plezier; geniet ik van het leven? Of….

Lees meer

Mijn baas draagt ook een onderbroek - Laurent de Vries

Gelukkig maar, was mijn eerste gedachte bij het zien van de titel van ‘Mijn baas draagt ook een onderbroek’. Want als baas, of moet ik tegenwoordig zeggen als inspirerend/coachend leider, geef je natuurlijk graag en vanzelfsprekend het goede voorbeeld. Toch…?

Keuzekracht - Eline Princée

Kun je geluk afdwingen als je maar hard genoeg probeert? In haar boek ‘Keuzekracht’ legt Eline Princée aan de hand van een model met vijf pijlers uit hoe je levensgeluk meer naar je hand kunt zetten.

Alleen - Daniel Schreiber

Het boek ‘Alleen’ had ik als leesgeschenk voor mezelf onder de kerstboom gelegd. De feestdagen zijn bij uitstek geschikt om te reflecteren over het afgelopen jaar: wat neem ik mee naar het nieuwe jaar en wat laat ik achter in 2022?

De macht van McKinsey - Walt Bogdanich

Een zwarte kaft voor een zwartboek over McKinsey? Of doe ik met deze constatering de onderzoekers Walt Bogdanich en Michael Forsythe tekort? Delen van De macht van McKinsey lezen in ieder geval als een thriller.

Lees meer

Help! Het ziekenhuis verdwijnt - Dr. Fenna Heyning

‘Help! Het ziekenhuis verdwijnt’ is de prikkelende titel van dit boek van Fenna Heyning. De ondertitel belooft een nieuwe kijk op de medisch-specialistische zorg van de toekomst.

Lees meer

Inspiratiekalender 2023 - Business Contact

Hoe schrijf je een recensie over een kalender? In dit geval de Inspiratiekalender 2023? Ga je alles alvast voor het hele komende jaar 2023 lezen, zodat je potentieel geïnteresseerden kunt voorzien van een goed (aankoop) advies?

Lees meer