Schrijf je loopbaan - Marianne Panneman

Schrijf het van je af! Schrijven is tijd en plaats onafhankelijk en schrijven geeft ruimte in je hoofd! Het is wetenschappelijk bewezen dat het opschrijven van bijvoorbeeld traumatische gebeurtenissen helpt bij het verwerken ervan. In Schrijf je loopbaan helpt de auteur je op weg met handige oefeningen en voorbeelden ‘op weg naar meer plezier en voldoening in werk en leven’ zoals ze zelf aangeeft.

Marianne Panneman begeleidt al ruim 20 jaar mensen in hun zoektocht naar werk dat echt bij hen past. Zij geeft ook cursussen en workshops op het gebied van Creatief Schrijven.  Dit is haar eerste boek dat ze met veel plezier en passie heeft geschreven. Dat is terug te lezen in de woorden die ze gebruikt om je te stimuleren om tijd te nemen voor je zelf, te gaan zitten en rust te vinden in het schrijven. Wat ik jammer vind is dat ze in de subtitel van haar boek eerst Werk en dan Leven noemt: ik draai dat liever om.

Bij het lezen en uitvoeren van de schrijfoefeningen ervaar ik de tijdslimieten die hierbij worden gegeven, als belemmerend. Waarschijnlijk is dat helemaal niet zo bedoeld, maar toch stoor ik mij eraan. Het geeft mij druk die ik liever niet voel als ik eindelijk de tijd neem om te gaan zitten en mij ertoe gezet heb om te gaan schrijven. Je schrijft alleen of in een groep; thuis of elders: Marianne kan daarbij begeleiden en dat is waardevol. Bij ‘een leven lang leren’ hoort een boekje als dit. Warm aanbevolen dus.