Gesprekken in organisaties - Yvonne Gramsbergen

Je bent nóóit te oud om te leren en dat geldt ook voor mij! Gesprekken in organisaties van Yvonne Gramsbergen-Hoogland en Henk van der Molen is een handboek voor het voeren van gesprekken.

In het woord vooraf bij, inmiddels alweer de 6e druk, noemen de auteurs het een leerboek dat bij vele opleidingen op hbo en wetenschappelijk niveau gebruikt wordt. En voor welke gesprekken is dit boek dan nuttig? Ik ben inmiddels al lang geen student meer en weet heel goed hoe ik een gesprek moet voeren! En toch…

Dit boek zet heel overzichtelijk op een rijtje wat je natuurlijk al lang wist, maar hoogstens een beetje vergeten bent…; namelijk voor welke soorten gesprekken je welke methoden kunt gebruiken en hoe je een goede keuze maakt voor de inzet van welk instrument bij welk type gesprek. Ieder hoofdstuk, totaal 17 hoofdstukken, wordt afgesloten met een compacte samenvatting en met oefeningen. Ook is er een onlinestudiehulp beschikbaar.

En om het allemaal niet te hoeven onthouden is het gewoon handig om dit boek aan te schaffen en in je boekenkast te hebben. Gewoon voor het geval dat… Of voor die ander die het even niet meer weet of vergeten is.